Tosselilla Sommarland

Denne herlige sommerparken er oppdelt i flere temabaserte områder som har noe for enhver smak. Tosselilla er Skånes største fornøyelsespark, og ligger like utenfor Tomelilla i naturskjønne omgivelser.

Når entréen til parken er betalt én gang kan hele familien leke, bade og underholde seg med alle fornøyelsene så mye de ønsker – eller har energi til. Parken har dessuten rikelig med koselige skyggefylte grillplasser.

Parken er inndelt i flere spennende områder: et stort vannland med over 15 forskjellige aktiviteter, Motorland med go-kart og motorbåter, samt Sommerland med sine store trampoliner, «crazy bikes» og BMX-bane. Tarzanskogen med tamme dyr, gullvasking og hinderløyper er også populær. Man bør også besøke Tivoliland, med karuseller for hele familien, rutsjebaner, radiobiler, barnekaruseller, og mye mer.

En ny tjeneste gjør det mulig å kjøpe billetter for hele familien online, slik at man kan gå raskt gjennom inngangen www.tosselilla.se

”Skinnesykkel” i Skåne

Hva med å prøve noe helt nytt og oppleve det flotte Skånske landskapet på skinnesykkel? Man kan, om ønskelig, lese mer om hva dette er her: www.visitskane.com

Før i tiden ble dresiner og skinnesykler brukt ved inspeksjon av jernbanespor og jernbanearbeid. Til tross for at de i dag stort sett er «pensjonerte», har enkelte blitt bevart og er nå tilgjengelig for den som gjerne vil oppleve Skåne fra jernbanesporet.

Ta vennene eller familien med på en tur langs de Skånske jernbanespor – det er den nydeligste måten å nyte det varierende landskapet på. Den friske luften, mosjonen og det nære møtet med naturen er optimalt for en minneverdig dag med piknik og opplevelser.

Tykarpsgrottan

Tykarpsgrotten ved Hässleholm er  en ca. 20.000 m2 stor kalkgrotte 10-12 meter under jorden. Oppdagelsene fra grotten i filmatiseringen av Astrid Lindgrens berømte klassiker ”Ronja Røverdatter” fant sted her, i denne fantastiske grotten. Du kan få guidet tur i grotten. Enten med historiefortelling eller flaggermusvandring når det er sesong for dette. Du finner også en kafè og gavebutikk i forbindelse med grotten.

Les mer om Skåne her