Lyst til å oppleve en av Sveriges grønneste regioner? Reis til vakre Värmland som ligger vest i Sverige! 10.000 sjøer å padle på, topp sykkelforhold og tømmerflåtesightseeing i Huckleberry Finn stil er bare noe av det turister fristes med!

Boda Borg i Karlskoga – heftig innendørseventyr

Jo visst skinner solen alltid i Värmland – men aktivitetssenteret Boda Borg i Karlskoga er alltid kul å ha i bakhånd! Del familien inn i lag, og kast dere over morsomme utfordringer sammen! Boda Borg er Questar, og består av nervepirrende småverdener som overrasker konstant!

Tømmerflåtepadling på elven Klarälven

Elven Klarälven renner tvers gjennom Karlstad. Og det er på denne elven du kan følge tipset til National Geographic og teste den eventyrlige aktiviteten tømmerflåtesightseeing! Hos bedriften Vildmark i Värmland får familier bygge og seile med sin egen tømmerflåte nedover de milde vannstrømmene i 2 km i timen ved hjelp av en instruktør. Hva som oppleves? Supre badeplasser, sjarmerende småbyer, rikt dyreliv og vakker natur!

Klarälvsbanan – 90 km lang asfaltert sykkelsti

Vil du teste en av Sveriges beste sykkelstier? Klarälvsbanan går på nedlagte jernbaneskinner fra Karlstad til Hagfors, og egner seg supert for både sykling, vandring og rulleski. Sykkel kan leies på plass, og langs hele ruten fins det familievennlige campingplasser, småbyer og attraksjoner. Ute etter en dagstur som passer barn perfekt? Strekningen Karlstad-Forshaga er 20 km lang!

Padling på vakre Bergslagskanalen

Kanalen Bergslagskanalen er super å padle på for barnefamilier, og hovedstrekningen mellom byene Filipstad og Karlskoga er 64 km lang, har 6 sluser og en nivåforskjell på hele 17 meter. Hva du bys på? Gamle gruvesamfunn, vakker villmark og trolske sjøer ungene elsker å bade i! Storfors er et ypperlig sted å starte ferien – der fins det utleie av kano.

Piratturer på Vänern i Kristinehamn

Søte Kristinehamn byr på mer enn perfekt plassering ved Vänern. På sommeren kan nemlig småpirater hoppe om bord i båten Christine af Bro og bli med Kaptein Romgrogg på en spennende pirattur i skjærgården. På vei ut til øya Saxholmen der skattejakten foregår, skytes det kanonskudd og er full fart om bord blant den utkledde besetningen. Ute etter overnatting i nærheten? Kristinehamns Herregårdscamping er super for barnefamilier!

 

Les mer om Värmland her