Uavhengig av ditt nivå har Skåne et bredt tilbud av utendørs sport. Prøve alt fra wind- og kitesurfing, klatring og paragliding – inrammet i en fantstisk natur!

Wind- og kitesurfing

Mange steder i Skåne er det svært fine strand- og vindforhold for wind- og kitesurfing – ja, faktisk er forholdene ofte nærmest ideelle langs den naturskjønne skånske kysten. Du kan få mer informasjon om spesifikke lokasjoner her, og også finne gode tilbud på oppholdspakker slik at du kan kombinere ditt besøk med et annet dersom du ønsker det – eller simpelthen få mer tid til surfing.

Klatring

Bli med på klatretur i Skåne og få en opplevelse med herlig fredfylt natur så vel som gledesfulle adrenalin-kick. På en guidet klatreekspedisjon vil instruktøren hjelpe deg med å styre seler og rep, samt å mestre grunnleggende klatreteknikker.

Uavhengig av ditt nivå – nybegynner eller erfaren klatrer – venter det spennende skånske utfordringer som ganske sikkert vil få ditt hjerte til å hoppe. Det finnes klatring i alle vanskelighetsgrader og utfordringer med både opp- og nedstigende klatring.

Skåne har også et bredt tilbud av populære og internasjonalt anerkjente klatredestinasjoner. Undersøk forslagene her.

Paragliding (Kåseberga)

Luftfarts og luftsportens ”vugge” i Sverige er området rundt Ystad – nærmere bestemt ved Hammars Backar og Kåseberga, der den svenske flyhistorien begynte på 1920-tallet. I dag er disse stedene uhyre populære blant paraglidere – det finnes simpelthen ikke bedre forhold i Sverige.

Foruten ideelle betingelser for paragliding, vil du også få fantastiske naturopplevelser i flotte Österlen. Ofte flyr man høyt under himmelen side om side med majestetiske fugler som eksempelvis tårnfalk. Den kan holde så lite som knappe 2-3 meters avstand. Magisk!