Zip-line

I Sågebäckens Kronopark nord for Änghultasjön og Klavreström åpner i år Nord-Europas lengste Zip-line-bane. Banen blir hele 1.550 meter lang med 11 stasjoner. Maksimumhøyden vil være 32 meter og den lengste enkeltstrekningen er 370 meter, med en kjørehastighet på opp til 70 km/t.

Banen vil ha to vanskelighetsgrader – det litt mer krevende 2-timers eventyret, og den litt enklere 1-timers turen, som er mer tilpasset familier med små barn. Anlegget vil også ha tilbud om overnatting, samt en liten kafé og muligheter for konferanse for inntil 60 personer og mat i form av catering.

Klatring i Västervik

Klatring er en sport som kan utføres både innendørs og utendørs. De overordnede kategoriene som omtales er sportsklatring, buldring, tradisjonell klatring og alpin klatring. Ved klatresenteret i Västervik kan du boltre deg i et enormt område med perfekte forhold for blant annet buldring, samt 60 avmerkede stier med ulik vanskelighetsgrad. Alle de ulike vanskelighetsgradene, vinklene og modulene gjør klatremulighetene nærmest uendelige.

Kitesurfing Haga Park Öland

Haga Park er kjent for å være et paradis for vindsurfing. Den fantastiske havbrisen og langgrunne sandbunnen tiltrekker både nybegynnere og profesjonelle. Ved Haga Park holder kitesurferne til på deres ´egen strand´ – Sandberg – avsidesliggende fra vindsurfing og svømmeområder – noe som er en stor fordel når man skal lære.

Området har et rikt tilbud av surfeskoler som tilbyr kurs. Hvis vindretningen er ugunstig flyttes kurset til en annen del av øyen – på Öland er det nemlig kort avstand mellom egnede strender i alle tenkelige vindretninger.

 

Les mer om Småland på Visitsmaland.se