Vil du dykke, padle eller klatre i utfordrende omgivelser? CNN har faktisk plassert padling i Bohuslän på sin 10 på topp liste over naturopplevelser i verden du bare er nødt til å oppleve!

Ekstrempadling langs Bohuslänskysten

Vestkysten går fra Gøteborg helt opp til grensen mot Norge, og er full av sjarmerende fiskesamfunn der du kan starte padleturen. Vinden, bølgende og de nakne, råe granittklippene lokker erfarne padlere fra hele verden – vår, sommer og høst kryr det av telt på øygruppene utenfor Fjällbacka, Hunnebostrand, Lysekil, Tjörn og Orust. Det finnes flere steder å leie kajakk på og man kan padle på egenhånd for de som kan dette fra før, eller sammen med en guide. Flere av de flotte skjærgårdshotellene tilbyr pakkepriser med overnatting og mat inkludert. Padling er en vakker og spennende måte å se Bohuslän på!

Den ultimate utfordring? Padle til Väderöarna helt i vest, der det fins mer enn 400 holmer og skjær. Mer om padling i Vest-Sverige her

Dypdykk i Lysekils skjærgård

Med en lengde på 25 kilometer er Gullmarsfjorden Bohusläns største fjord. Den er Sveriges eneste terskelfjord; hele 120 meter dyp lengst ute, mens dybden måler cirka 45 meter på selve terskelen. Lysekil er en ultrakul dykkerdestinasjon: På 20 meters dyp fins arter som vanligvis fins på 60 meters dybde. Raviner, platåer, 30 meter høye klipper går helt ned til 68 meters dyp. Her finner alle seg et favorittsted – og favorittdykk.

Heftige utfordringer i Dalslands villmark

Dalsland ligger rett innenfor Bohuslän, og byr på tusenvis av sjøer, villmark og Dalslands Kanal. Aktøren Dalslands Aktiviteter har spesialisert seg på opplevelser i naturen;
høydebaner, ridning, elger, klatring, 3-kamp, 5-kamp, skyting, padling, fiske og vandreturer er bare noe av det som tilbys. Overnattingen er herlig naturlig den også – velg mellom å sove i lavvo og på granbar i det fri!

Les mer om Vest-Sverige her