Sporty Dalarna fra landsiden

Vil du sykle, vandre eller padle? Fra nord til sør byr Dalarna på mektige naturopplevelser, pluss arrangerte aktiviteter som spennende dyresafarier!

Biking Dalarna – et hav av muligheter

Fra Säfsen i sør til Idre Fjäll i nord er naturen i Dalarna som skapt for sykling. Spennende stier og veier i både skogs- og fjellterreng, proffe aktører med utleie og skiheiser som bringer deg direkte til fjelltoppene er bare noe av det som tilbys. Sykkeldestinasjonene Säfsen, Falun, Sälen, Rättvik og Idre Fjell samarbeider om konseptet Biking Dalarna. God skilting, topp service når det gjelder overnatting og mat pluss supre veivisere til stienes vanskelighetsgrad er noen av fellesnevnerne.

Flotte naturopplevelser med barna

Dalarnas knallgrønne landskap inviterer til store dyre- og naturopplevelser for hele familien. Elgparkene Långshyttan i sørlige Dalarna og Sälenfjellenes elgpark i Rörbäcksnäs bringer deg tett på skogens konge. Er du ute etter en helt spektakulær opplevelse, tilbys bjørneekskursjon i Orsa Finnmark i nordøstre Dalarna. Spredt over hele regionen tilbyr også aktører elgsafari i skogene og beversafari ved sjøene.

Villmark i den sørlige delen av Dalarna

I sørlige Dalarna oppleves variert natur med store skoger og flust av fiskevann. I Säfsen er det fritt frem for sporty aktiviteter som vandring, sykling og padling, og padling er genialt i Dalälven og fossen Björbo-Fänforsen. Vil du heller oppleve et av Sveriges vakreste naturreservat, så sett kurs for Malingsbokloten helt sør i Dalarna, cirka 1,5 time fra Säfsen. Her fins det oppmerkede turstier, og Naturarvskompaniet og Wild Sweden tar deg med på artige elg-, bever- og ulvsafarier. I Malingsbo-Kloten fins det over 100 sjøer – proppfulle av ørret, selvsagt!

EU_centrerad_RGB_150 px bredde

Les mer om Dalarna på visitdalarna her