I Vest-Sverige er avstanden kort mellom kyst og skjærgård, rå villmark, Dalslands kanal og Gøta Kanal. Brede sykkelveier og oppmerkede stier viser vei gjennom naturlandskapet!

Sykkeltur langs Gøta Kanal

Gøta Kanal går mellom Gøteborg og hovedstaden Stockholm, og består totalt av 1 elv, 3 kanaler, 8 sjøer, 65 sluser og 2 hav. På sykkelstrekningen mellom Sjøtorp og Töreboda dukker det opp attraksjoner som Vassbackens Camping, Karlsborg Festning og familievennlige Norrkvarn. Impulsiv? Ikke noe problem. I Sjøtorp får du leid både sykler og kart!

Sykkelferie blant skjærgårdsperlene i Bohuslän

Vestkysten i Bohuslän er ideell for sykkelturer. Ta dagsturer mellom livlige perler som Smøgen og familieidyllen Grebbestad, og nyt badelivet og spisestedenes fisk- og skalldyrspesialiteter. Handlingen i forfatterinnen Camilla Läckbergs krimbøker foregår i Fjällbacka, og du kan følge mysteriene på guidede sightseeingturer gjennom smågatene. Fra sjarmerende Fjällbacka kan man sykle til Vitlycke Hällristningar som ligger i nærheten. Helleristningene er fra bronsjealderen og det finnes et museum og en bjonsjealderby hvor man får innblikk i hvordan man levde på den tiden.

I Kosterhavet Nasjonalpark utenfor Strømstad finnnes alt fra svaberg, strender og kafeer, til kirke, gallerier og museum. I ferjeanløpet Västra bryggan på Sydkoster står flere hundre sykler klare til bruk; flatt terreng gjør det mulig å oppleve øya til bens og på sykkel på noen timer. Koster består av sør-koster og nord-koster. Hele Koster er bilfri og det er flere restauranter og også overnattingsmuligheter. Kosterhavet er Sveriges første og eneste marine nasjonalpark med over 12000 arter under og over overflaten. Det går båter fra Strømstad til Koster flere ganger om dagen og tar du turen er et besøk på Naturum, informasjonssenter om Kosterhavet å anbefale.

Se Vest-Sverige`s sykkel-i-skjærgården-side for sykkelpakkepriser og mer informasjon her

Opplev Gøteborg på to hjul

Ute etter annerledes storbysightseeing? Gøteborg er en megen sykkelvennlig storby med mange parker, bra sykkelveier og severdigheter på rad og rekke innenfor fine avstander så du enkelt og greit kan få med deg mye om du tar den tur rundt på to hjul.  I Gøteborg sentrum finnes det 50 sykkelstasjoner der du kan plukke med deg en sykkel gratis for en halvtime!

Västra Götaland med kulturelle stopp

Lenger inn i landet finner du Kinnekulle – Västra Götalands blomstrende fjell.. Den 45 kilometer lange Kinnekullestien byr på variert natur med brusende fosser, middelalderkirker og kalksteinsbrudd – alt i nærheten av Sveriges største innsjø Vänern.

Les mer om Vest-Sverige her