Lyst til å ta med barna på bærplukking langs supre spaserstier? Delta på bjørnesafari eller besøke et fantastisk friluftsmuseum? I Jämtland og Härjedalen fins det supre utendørsaktiviteter for hele familien!

Jakten på Vemdalens fem fossefall

De aller letteste turstiene i Vemdalen starter på Storhogna der det også fins smart parkering. Ved Vemdalsskalet blir terrenget noe brattere, men ungene henger fremdeles med. Og det er nettopp her Vemdalens 5 berømte fosser fins i grei gåavstand for de minste! Det er bare til å velge og vrake: Fossen Sångbäcksfallet ligger rett ved innkjørselen til Storhogna. Fossen Fettjåfallet fins i 2 km gåavstand, mens fossen Fallmoranfallet ligger 4 km unna. Rändåfallet ligger rett vest for Långå og består av flere fosser – fra den første til den siste er det 1 km. Fossen Mittåfallet er meget vakker, har en lagune og ligger rett utenfor byen Långå.

Familietur til museet Jamtli i Østersund

Friluftsmuseet Jamtli er en av Østersunds største attraksjoner. Her kan familien leke og lære blant utstillinger og levende miljøer fra 1700- og 1800-tallet. Besøkende får et fascinerende innblikk i regionen Jämtland og Härjedalens kulturskatter, og blir godt kjent med historiske hus og gårdsbygninger. Sommerstid er det rollespill på gårdene; prøv vikingklær, la ungene bli kjent med gårdsdyr, se utstillinger om samene og la ungene stifte bekjentskap med det skrekkinngytende Storsjøudyret!

Bjørnesafari i Lofsdalens villmark

Om det frister med et ekte villmarkseventyr, er bjørnesafari den ideelle aktivitet! Mellom mai og juni kan du bli med erfarne guider fra Lofsdalen Bear Den på bjørnesafari. Muligheten for å se jerv og rev er også stor. Turen består av en fin spasertur til en komfortabel hytte med 6 sengeplasser for de som også vil overnatte. Benytt sjansen til å føle pulsen på et av Sveriges vakreste naturområder – og Sveriges mest imponerende rovdyr.

Les mer om Jämtland Härjedalen her