Glimmingehus Slott

Glimmingehus er blant annet Nordens best bevarte middelalderslott. Slottet ble reist og klart av den danske borgherren  Jens Holgersen Ulfstand i 1499. I dag fylles borgets saler og rom med turister som passer på å ta bilde av den fantastiske utsikten. Her kan du gå en guidet tur og få høre mer om slottets historie, eller du kan ta en sving innom gården å teste gamle arbeidsredskap. Visning av borgen skjer daglig i sesongen. Om du blir sulten er det en restaurant der du kan spise god mat og etterpå kan du sjekke ut urtehagen og ta deg en hvil. I juni arrangeres det populære familiearrangementet ”De 10.000 riddarnas dag”, der barna får prøve pil og bue-skyting i rustning! Ta med hele familien på et spennende besøk med interessant historie og imponerende opplevelser.

http://www.raa.se/upplev-kulturarvet/glimmingehus/

Ales Stenar

Mellom himmelen og havet over Kåseberga, rett øst for Ystad finner du en av Sveriges mest gåtefulle severdigheter. Ales Stenar. Ales Stenar består av 59 store stenblokker, reist opp i en 67 meter lang og 19 meter bred skip-lignende formasjon. En del mennesker tror at stenene er gravmonument. Andre hevder at stenene har fungert som en gammel atronomisk klokke ettersom de er plassert slik at solen om sommeren går ned på den mest nordvestre stenen,  mens på vinteren går den ned ved den motsatte stenen i formasjonen.  Trots uvissheten finnes det enighet om at Ales Stenar er den største og best bevarte stenformasjonen i Sverige. Om du kjører langs kysten mot Ales Stenar vil du kanskje se paraglidere i fargerike skjermer på himmelen. Plassen over Hammars backar er veldig populær blant paraglidere som drar nytte av vindens drag fra havet og over de bratte åsene. Tips er å avslutte dagen Kåsebergas koselige havneområde der du vil finne fiskerøykeri som er en stor attraksjon.

Les mer om Ales Stenar her (http://www.raa.se/publicerat/br2008_8.pdf )

Foteviken

Still inn tidsmaskinen på Vikingtiden og følg med til Fotevikens Museum. Her finner du  “Vikingastaden” ved Höllviken som er bygd til et skikkelig vikingmiljø og du får innblikk i den spennende vikinghistorien som fant sted for 900 år siden. I Fotevikens Vikingaby som byen også kalles møter du vikinger og håndverkere og du kan selv få prøve livet som viking. Eller om du ikke har så lyst til å teste vikinglivet anbefales å titte inn i noen vikinghus og kanskje du også finner et minne å kjøpe med deg hjem.

Fotevikens Museum har skapt en imponerende realistisk by som sender besøkende tilbake i tid – til vikingtiden.

Les mer her:
http://www.fotevikensmuseum.se/art_1_49/viking_art17.htm
http://www.fotevikensmuseum.se/
http://www.trelleborg.se/trelleborgen