Kulturen i Lund

Kulturen er et friluftsmuseum midt i sentrale Lund. På to kvartal i byen, med over tretti kulturhistoriske bygninger vises det frem utstillinger som forteller om kulturhistorien, håndverk, kunst og moderne design. Gå inn å se i husene og opplev livet i byen og på landet fra middelaldertiden og frem til 1930-tallet. Du kan også gå rundt og velge mellom et tyvetalls forskjellige utstillinger. Alle forskjellige og med innhold interessant for både store og små. På området organiseres også eventyrstunder, puslespill-timer, tre-verksted, lekestunder, barnevennlige filmvisninger og mye mer.

Les mer her.

Wanås Slott

I Wanås vakre omgivelser finner en kunsthall, et slott, et økologisk jordbruk og en skulpturpark med over 50 permanente verk. Skulpturparken er åpen året rundt og inviterer deg inn for se, men også for mulig merkelige og morsomme aktiviteter. Flere av kunstverkene lokker nemlig frem nysjerrigheten hos både voksne og barn. På Wanås møtes kunst, natur og historie. Parken gir deg en lærerik reise bakover i tid og det i frisk skogsluft.  Etter et besøk i parken vil du nok også kjenne duften av nykvernet kaffe fra Eko-kaféen.

Les mer her.

Folkets Park

Folkets Park er en oase midt i byen, hvor det venter tonnevis av opplevelser og aktiviteter for alle. I snart 125 år har folk kommet til Malmøs mest elskede møteplass for å slappe av, hygge seg og nyte livet.

Den sjarmerende parken tilbyr dessuten Malmøs beste natteliv, et eventyrlig kulturhus, et tradisjonsrikt dansepalass og flotte uteserveringer. Det er også en spennende lekeplass, et stort plaskebasseng, eventyrgolf, mini-zoo, ponniridning, barneteater, kunstgalleri, terrarium og tivoli. Det er gratis å komme inn.

Husk at Folkets Park også er en skyggefull bypark med små innsjøer og gressplener som man kan boltre seg på. Les mer her.

 

Les mer om Skåne på Visitskane.com her