Vil du oppleve kultur i søtt samspill med natur? I Vest-Sverige er noen av de største attraksjonene plassert i de desidert vakreste naturområdene!

Mektig og unikt på Nordiska Akvarellmuseet

Nordiska Akvarellmuseet er Nordens eneste museum for akvarellkunst og ligger i Skärhamn på Tjörn. Over 100 faste verker av svenske og internasjonale kunstnere supplerer de løpende utstillingene, og på sommeren arrangeres malerkurs! Museet ligger i vannkanten og rommer restauranten Vatten. Den er sertifisert ”Vestsvensk Mersmak”, har spesialisert seg på lokale råvarer og serverer alt fra lunsjer og kaker til gourmetretter!

Ekte barokk på Läckö Slott

Eventyrlige Läckö Slott ligger vakkert til ved Vänerns strand i Lidkøping. Med praktfulle barokksaler, kunst og musikk, barneaktiviteter, slottspark og restaurant bobler stedet av liv. Slottet har aner tilbake til 1298 og strekker seg mot himmelen med spir og tårn. Bademuligheter? Ja, selvsagt!

Kongelige elgopplevelser i Västra Götaland

Er du ute etter et annerledes museum, så dra til Kungajaktmuseet Älgens Berg ved platåfjellene Halle-Hunneberg. Her ser med elgens øyne, lytter med elgens ører og kjenner dufter slik elgen opplever dem! Kort sagt får du oppleve verden fra elgens perspektiv. Museet gir også innblikk i mennesket utvikling fra steinalderen, og rommer faktisk Skandinavias største fornminne-borg! Utendørs kan du dra på elgsafari i Ekopark Halle-Hunneberg. En spennende naturopplevelse som toppes av informasjon om hvordan den svenske kongens elgjakt foregår den dag i dag!

Les mer om Vest-Sverige her