Regionen Vest-Sverige består av Bohuslän, Dalsland, Västergötland og Gøteborg. Med bil kommer du raskt fra den ene severdigheten, måltidsopplevelsen og kule friluftsaktiviteten til neste!

Ferielykke i historiske fiskesamfunn

Bohusläns kystlinje strekker seg fra storbyen Gøteborg til Norge. Bare synet av havet er verdt en tur! Plukk med deg Tjørn med Akvarellmuseet i Skärhamn og Orust med rorbuer, strender og bryggeliv, samt Marstrand, tettstedet bestående av to øyer Marstrandsön og Koön. Ved Fjällbacka venter Vitlycke helleristninger  i Tanum. Tips: Parker bilen i Strømstad og ta en ferjetur til Kosterhavet Marine Nasjonalpark!

Sirkle inn hele Vest-Sverige

Byen Bengtsfors ligger ved Dalslands kanal, og byr på padling og fiske i tillegg til møtet med Stubbefolket. Disse snodige skikkelsene lever i villmarken og finner raskt veien til barnehjerter. Kjører du videre til Trollhättan, venter Saab Museet, sightseeingturer på Trollhätte kanal og synet av fossefall midt i sentrum. Mariestad? Byen har genial beliggenhet ved innsjøen Vänern og en flott skjærgård. I tillegg smykker den seg med en av Sveriges best bevarte gamlebyer.

Gøta kanal starter i Mariestad. Følger du kanelen med bil, ligger Karlsborg 1 knapp time unna. Byens største attraksjon er gigantiske Karlsborgs Festning. Den ble oppført fra 1819-1909, og det arrangeres artige omvisninger som gir innblikk i festningens storhetstid. Västergötland og traktene rundt Ulricehamn, Borås og Gällstad er Sveriges tekstilsentrum. 40 magiske fabrikkutsalg med topp designklær, interiør og sportsutstyr ligger i kort kjøreavstand fra hverandre. Husk å krysse av Lager 157 og Borås Textilmuseum med 3000 plagg på kartet! For barna? Borås Zoo, naturligvis!

Et annet stoppested for reisen bør være Läckö Slott. Läckö Slott ligger vakkert til på en holme i Ekens Skjærgård i Vänern. Slottets 700 år gamle historie og dens unike, bevarte barokksaler og ytre miljø setter rammene for de utstillingene og konsertene som hver sommer lokker et stort publikum og gjør Läckö Slott til et av Vest-Sveriges mest besøkte turistmål.

Les mer om Vest-Sverige her