Kort vei mellom idylliske strandperlene

Kjøreruten mellom Simrishamn og Malmö er en klassiker. Simrishamn byr på yrende bryggeliv og supre skalldyrsrestauranter. Pluss at Ystad ligger i kort avstand – detektiv Kurt Wallanders hjemby har nydelige strender og er et eldorado for antikvitetselskere. Neste stopp er Trelleborg med ekte palmesus og sydlandsk stemning på sommeren – en gigantisk vikingborg midt i sentrum er barnas favorittattraksjon. Og er det strandliv, vindsurfing, kitesurfing og golf som er drømmen, dukker Falsterbo opp som neste by. Deretter har du regionens hovedstad Malmö for dine føtter: Flust av kulturattraksjoner, som eksempelvis Moderna Museet Malmö., geniale restauranter, storbyshopping, flott arkitektur og glitrende strandliv er bare et lite utvalg av hva byen klinker til med overfor turister.

Barnevennlige reiseruter med kulturelle stopp

Plotter du inn kjøreruten mellom Malmö, Landskrona og Örenäs pluss strekningen Ålabodarna-Helsingborg og Mölle på GPSèn, farer du forbi vakre slott, idylliske fiskesamfunn og herlige sandstrender. Landskrona har absolutt alle ingredienser som trengs for å skape en aktiv ferie – badelandet Karlslundsbadet og arrangerte fisketurer i Öresund er to av barnefamilienes favoritter.

Kjører du derimot fra eplebyen Kivik til Humleslingan, oppleves Kiviks berømte eplefestival i slutten av september. Pluss Regionmuseet og Konsthallen i den historiske byen Kristianstad før du ender opp ved Ivösjøen. Her råder den komplette lykke; fisken spretter vilt, og massevis av øyer, viker og holmer gjør destinasjonen perfekt for padling, bading og lengre campingferier.

 

Les mer på VisitSkane her