Glasriket

Butikkene i Glasriket er fulle av gode tilbud. Overfor glassverket Kosta Boda ligger eksempelvis det gigantiske Kosta Outlet. Det 20.000 kvadratmeter store shoppingområdet rommer alt fra klær, sko og leketøy til bøker og vakre boligfunn.

Besøk også de mange Iittala Outlets, hvor du blant annet kan kjøpe Iittalas strømlinjeformede glass, bestikk eller flotte vaser og spare over 70 prosent. Du finner også blant annet lekker keramikk fra Höganäs, kvalitetsgryter fra Hackman og dekorerte tallerkener fra evigaktuelle Rörstrand.

Møbelriket

Småland har alltid vært kjent for sin møbelproduksjon og mange små virksomheter som leverer rene nordiske designklassikere. Møbelriket fungerer som hjertet av den svenske møbelindustrien. Her finner du designervarer av blant andre Bruno Mathsson, Mats Theselius og Jonas Bohlin, samt virksomheter som Norrgavel og Svenssons i Lammhult – selvfølgelig til en særdeles fordelaktig pris. Men ikke glem å sjekke ut noen av de mange småprodusentene i Møbelriket.

Kjører man litt sørover kommer man til Älmhult, hvor man kan besøke verdens første IKEA-varehus. Den opprinnelige butikken har blitt endret med tiden og er i dag det IKEA-varehuset i verden med det største sortimentet.

Loppemarked

Dersom man liker svensk ødegårdsromantisk innredning bør man ta turen innom en av de hundredevis av loppemarkedene som finnes i Småland. Det er spesielt mange i sommerperioden.

Smålands to største loppemarkeder vil helt sikkert imponere selv den mest erfarne loppemarkedshandler og by på massevis av nye funn. Det ene, Östregårds Antik og Loppmarknad, ligger i Moheda, 20 kilometer nord for Växjö. Det andre er Annas Kuriosa, som ligger i Hamneda like ved E4.