Storbyshopping i Gøteborg? Kupp i Sjuhärads fabrikkutsalg? Eller porselen i Lidköping? I Vest-Sverige fyller du lett bilen med suvenirer!

Gøteborgs beste shoppingstrøk

I Gøteborg fås absolutt alt. Du kan shoppe i varehus som NK og Nordstan, og gå for kjedebutikkene på hovedgaten Kungsportsavenyen. Eventyrere drar til den eldste bydelen Haga som er full av vintage og Second Hand. Haga Nygata har godt utvalg av antikvitetsbutikker, og er du ute etter interiør og design fins butikker som Designtorget, Haga Hem, R.O.O.M. og Engelska Tapetmagasinet i og ved Vallgatan.

I gågatene Fredsgatan, Kungsgatan og Korsgatan innenfor vollgraven er konsentrasjonen av butikker størst. De siste årene har det poppet opp et stort antall lokale designnavn i strøket, og langs Vallgatan og Magasinsgatan fins kule motebutikker og design, møbel og kunsthåndverksbutikker. Kafélivet blomstrer!

40 fristende fabrikkutslag i Västergötland

Området rundt Ulricehamn, Borås og Gällstad er Sveriges shoppingsentrum for tekstil. 40 lagerutsalg bugner av klær, sportsutstyr og interiør. Et av de største er Lager 157: Diesel, Lee, Filippa K, Tiger, Gant, J. Lindeberg og Puma fås til maks halvparten av pris i butikk. Drar du til Borås, venter blant annet Marks Pelle Vävare, Kasthall og Vävkompaniet – sistnevnte har kunsthåndverk produsert av lokale kunstnere.

Rörstrand Porslinsfabrik i Lidköping

Rörstrand ble startet opp i 1726, og rommer både museum, fabrikkutsalg og en koselig kafé.
Hyllene bugner av porselen, glass og keramikk fra kjente merker som Iittala, Hackman, Arabia, Höganäs Keramik og BodaNova. Fristelser? På Rörstrand får du lyst til å fylle huset og hytta i tillegg til bilen!

Les mer om Vest-Sverige her