Hørt om de eventyrlige friluftsbedriftene Vildmark i Värmland og Arvika Kanot & Turistcenter? Värmlands over 10.000 sjøer gjør regionen særdeles attraktiv for padling, fiske og bading fra tidlig vår til sen høst. Nedenfor gir vi tips om supre attraksjoner og arrangement som lar deg kjenne pulsen på regionens kultur og historikk i tillegg!

Karlstads største kunstattraksjon – Lars Lerin

Lars Lerin er en av Nordens fremste akvarellkunstnere, og i museet Sandgrund i Karlstad får du oppleve verkene hans i et miljø der fargene virkelig kommer til sin rett. Motivene? Her fins alt fra bensinstasjoner, vann og vinterlandskap til husfasader hentet fra det värmlandske naturlandskapet. I tillegg til en kunstbutikk har museet også løpende utstillinger, og fra kafeen har du skjønn utsikt over Sveriges lengste elv Klarälven som renner tvers gjennom byen.

Klässbols Linneväveri – smakebit av Värmlands kulturhistorie

Byen Klässbol ligger 20 kilometer sør for Arvika, og gir et magisk innblikk i svensk tekstildesign! Årlig besøkes den 90 år gamle familiebedriften Klässbols Linneväveri av 80 000 turister som fascineres av sightseeingturer gjennom produksjonslokalene, gamle vevestoler som fremdeles er i bruk og ikke minst – de lave prisene i fabrikkutsalget. Linproduktene fra Klässbol har gått sin seiersgang verden over, og har sågar en fast plass ved de vakkert dekkede bordene under Nobelmiddagen i Stockholm hvert eneste år.

Supre musikkfestivaler i Arvika og Karlstad

Regionen Värmland er full av familievennlige museum og aktiviteter, men det er spesielt to festivaler som seiler opp som barnas favoritter: Putte i parken arrangeres hver sommer og er Karlstads store folkefest som elskes av alle med sans for god mat, musikk, dans og moro. Musikkfesten Arvika Hamnfestival går av stabelen 31. juli – 2. august: Lørdagen er den store familiedagen, og alle barn fra 0-7 år har gratis inngang gjennom hele helgen!

 

Les mer om Värmland på VisitVärmland her