Sverige er topp moderne på alle felt. Museene, fornminnene, de eldste byene og historiske severdighetene sier noe om hvordan landet kom seg dit. Og hvor det er på vei!

Historisk og moderne prakt i Sør-Sverige

Regionen Skåne har 300 slott og herregårder som vitner om landets tradisjoner for adel. Utilgjengelige? Absolutt ikke – tvert imot har flere av dem kafeer og gallerier. Vil du slå flere fluer i en smekk, så vit at Malmö Konstmuseum, Stadsmuseet, Naturhistoriska museet og Teknikens & Sjöfartens Hus er plassert i Malmöhus Slott. Med det moderne landemerket The Turning Torso bare minutter unna. Enklere kan det jo ikke bli!

Midt-Sverige med landets eldste byer

Usikker på hvor du skal starte? Dra til Uppsala og Sigtuna nord for Stockholm! Sigtuna ble grunnlagt år 980, og er landets eldste by. Uppsala har gravhauger fra 500-tallet, og en domkirke fra 1435. Tips: Besøk Gamla Uppsala Museum og Disagården friluftsmuseum.

Følg UNESCOs verdensarvsliste

Hørt om helleristningene i Vitlycke, Koppergruven i Falun og Visby på Gotland? Det er bare 3 av severdighetene på verdensarvslisten som gir innblikk i Sveriges historikk. Det fins mange flere! Blant annet landskapet Swedish Lappland, hvor du blir kjent med den samiske kulturen.

Barnevennlige utendørsattraksjoner

Tre tips på tampen: Gøta Kanal, vannveien mellom Gøteborg og Stockholm, var i sin tid landets viktigste handelsvei. Nå et paradis for syklister og padlere! Bohuslän? Full av godt bevarte fiskesamfunn som beretter om livet ved kysten. Og camper du i Gøteborg, er det historiske severdigheter på hvert gatehjørne. Byens eldste strøk? Haga. Der finner du faktisk Sveriges største kanelsnurringser på kafeen Husaren!