Dalarna har fostret store ting: Kunstneren Anders Zorn og Carl Larsson, den fargerike Dalahesten og malingsfargen Falurødt er bare noe av det du garantert blir bedre kjent med gjennom et besøk!

Store kulturopplevelser i Falun

Den karakteristiske rødfargen på Sveriges hytter og bondegårder kalles for Falurød på folkemunne og kommer selvsagt fra Falun. Og det er nettopp Falun som er Dalarnas hovedstad. En av byens største attraksjoner er Falun Koppergruve; med museum, særdeles sjarmerende omgivelser og gruvesightseeing har den kapret en plass på UNESCOs verdensarvsliste.

Carl Larssons kunstnerhjem Sundborn ligger i nærheten av gruven. Som maler fant han inspirasjon i folkekunst og Dalarnas natur. Hustruen Karin skal heller ikke glemmes; hun regnes som verdens aller første interiørdesigner og dermed er Sundborn stort for alle med sans for Carl Larsson og svensk design.

Glitrende utendørsattraksjoner

Dalarna rommer tusenvis av sjøer, og dermed millioner av bademuligheter. Ønskes høyere puls, er Säfsen, Idre Fjell og Sälen helt råe steder for sykling, rafting, fiske og padling. Om fornøyelsesparker er målet, innfrir Orsa Bjørnepark, Nisseland og Leksand Sommarland barnas drømmer på et blunk.

Tradisjonsrike kruseduller lever videre

Nysgjerrig på Dalahesten? I Nusnäs utenfor Mora får du et artig innblikk. Her fins også hjemmet til akvarellkunstneren Anders Zorn som regnes som en av Sveriges største malere. Og vil du se moderne varianter av noe av det mest svenske som fins? På Lycka Form produseres eksklusive Leksandpledd og Leksandtepper med mønstre inspirert av den dalslandske, fargerike folkedrakten!

EU_centrerad_RGB_150 px bredde