Lyst til å oppleve en av regionen Smålands mest idylliske småbyer? Eksjö er super for både voksne og barn på jakt etter moro. Byen ligger midt i området som kalles for Møbelriket!

Trehusbebyggelse fra 1600-tallet

Eksjö ligger flott plassert midt i Smålands frodige naturlandskap. Det er et must å leie sykkel for å komme ekstra tett på skogene og de koselige røde hyttene – de er som dratt ut av forfatter Astrid Lindgrens bøker. Eksjö er kjent for sine nydelige trehus. Den eldste delen av byen, som rommer massevis av butikker, kirker og livlige torg, karakteriseres av rustrøde, kremfargede og lysegule hus fra 1600-tallet. Sightseeing? Det tilbys guiding gjennom de brosteinsbelagte gatene. Turen ender ved enda en attraksjon – nemlig Eksjö museum med kunst!

Spenstige opplevelser ut og inne

Barnefamilier bør dra til Skurugata, en 800 meter lang ravine som ligger rett utenfor byen Eksjö. Innbyggerne vil fortelle deg at ravinen er bebodd av troll og hjemsøkt av en bande med kjeltringer som døde for lenge siden. Ta med gode sko, og vær forberedt på overraskelser underveis! Opplevelser til vanns? Oppsøk sjøen Solgen, der du kan leie båt og dra på fisketur.

I Västra Storgatan 5 i Mariannelund fins det et artig dukke og leketøysmuseum med flere tusen objekter. Og når du først er der, anbefales et besøk på museet Julles mekaniske verkstad. Der har tiden stått stille i over 150 år, og besøkende får se et komplett byverksted med støperi, smie og snekkerverksted. Tips: Verdens beste karameller selges rett i nærheten på Mariannelunds karamellkokeri!