Fiskesamfunnet Fjällbacka har rykte på seg for å være et sommerparadis, og det med rette. Nyt sol, bad og herlig stemning i smågatene, eller hopp på en ferje og dra til Väderöarna og Valö rett utenfor!

Mat og kulturopplevelser i kø

Arkitekturen og smågatene i Fjällbacka bærer preg av at lokalebefolkningen har levd av fiske gjennom århundrer. Men byen har da også en glamorøs side! Skuespillerinnen Ingrid Bergman vant 3 Oscar og tilbrakte hver eneste sommer her fra 1958 til 1982. Hennes hytte ligger på øya Dannholmen rett utenfor Fjällbacka, og hun er minnet med en statue på bytorget. Forfatterinnen Camilla Läckberg vokste også opp i Fjällbacka og har lagt handlingen i krimbøkene sine hit: På sommeren kan du bli med på sightseeingturer gjennom bygatene der mysteriene foregår.

Valö og Väderöarna – siste post før det åpne hav

Øya Valö kan skues fra Fjällbackas gjestebrygge, og hit ut går det ferje mange ganger daglig.  På Valö fins det vandrerhjem og fine naturområder, og øya er omgitt av noen av Sveriges flotteste hummer- og østersvann. Fristende? I Fjällbacka tilbyr flere aktører fisketurer og skalldyrsafarier!

Väderöarna ligger utenfor Valö, og er et naturreservat som består av 400 øyer. Utenfor brer tusen mil av hav seg utover – Skagerrak, Nordsjøen og Atlanterhavet. Øya Storö er et paradis for friluftsmennesker. Her fins det fyrtårn og flotte bademuligheter, og på Väderöarnas Pensionat serveres topp fisk- og skalldyrmåltider. Lyst på et stampebad i havgapet? Det har de også!

Les mer om Vest-Sverige her