Gøta Kanal er totalt 190 kilometer lang, og over 58.000 soldater gravde i over 20 år for å få den klar. Bare det er verdt en visitt – men nedenfor guider vi deg til de søteste småbyene!

Sjøbyen Mariestad

Gøta Kanal starter i Sjötorp ved Vänern, og går til Mem ved Östersjön. Kanalen deles inn i to strekninger, fra Vänern til Vättern og fra Vättern til Østersjøen. Sjøbyen Mariestad er den første attraksjonen du møter. Her bys du på supert strandliv i Vänerns skjærgård. I tillegg har Mariestad en av Sveriges best bevarte gamlebyer – du finner den midt i sentrum med kafeer, småbutikker og herlige spisesteder.

Hjo – trebyen ved Vättern

Hjo er navnet på den fascinerende trebyen som ligger ved Vättern. Hvorfor den kalles treby? Særdeles vakker trehusbebyggelse! Her kan du rusle i brosteinbelagte smågater, shoppe i spesialbutikker og nyte lokal mat og kunsthåndverk. Reiser du med barn? Ta minitoget fra gjestehavnen, besøk Stadsparkens Experimenthus, eller nyt strandlivet på Guldkroksbadet! Eller dra ut i naturen; Hjo har massevis av vandrestier, sykkelveier, naturreservat og golfbane.

Skara – med historisk museum og domkirke

Opplev middelalderbyen Skaras største severdigheter: Domkirken har aner fra 1000-tallet, og Västergötlands museum dokumenteres over 10 000 år av landskapets unike historikk. Museet har en gigantisk samling av gjenstander, og i tillegg til faste utstillinger arrangeres det aktiviteter og løpende temautstillinger.

Les mer om Vest-Sverige her