Ute etter super shopping, mat i verdensklasse og fabelaktige familieattraksjoner? Pluss en vidunderlig skjærgård? Gøteborg er Sveriges nest største by og har det hele

Kort avstand mellom kultur og fornøyelser

Kungsportsavenyen er selve hjertet av Gøteborg – her finner du landemerker som statuen av Poseidon, Gøteborg Kunstmuseum og Röhsska – Sveriges eneste museum for mote, design og kunsthåndverk. Rett i nærheten ligger Norden største fornøyelsespark Liseberg og vitenskapssenteret Universeum for barn – topp attraksjoner for hele familien.

Shopping og grønne opplevelser i sentrum

Kungsportsavenyen har store kjedebutikker, mens kvartalene rundt Kungstorget, Vallgatan og Magasinsgatan er fulle av spesialforretninger med svensk og internasjonal design. Ute etter antikviteter og second hand? Gøteborgs eldste bydel Haga og strøket rundt Långgatorna byr på antikviteter og vintage. Tips: Stikk innom mathallene Feskekôrkan med det ypperste innen fisk og skalldyr og Saluhallen med delikatesser fra hele verden. Deretter setter du kurs for parkene Trädgårdsföreningen, Botaniska Trädgården eller byparken Slottsskogen for en ekte, svensk piknik.

Enkelt å ta dagstur til Gøteborgs skjærgård

Tar du trikken fra Kungsportsavenyen til stoppestedet Saltholmen står ferjene i kø for å bringe deg til sommerparadis som Vrångö, Donsö, Styrsö og Brännö. På 1800-tallet var Styrsö sosietetens favorittbadeøy. Lei en sykkel og opplev praktvillaer, fiskevær og skjeve rorbuer fra forrige århundreskifte! For sliten til å gå eller sykle? På Styrsö farer 700 flakmopper gjennom smågatene og sørger for at mennesker og bagasje kommer seg dit de skal. Lunsj? Pensjonatet Styrsö Skäret nede ved havna er midt i blinken!

Les mer om Vest-Sverige her