Ute etter en ferie med sol og bad, shopping og fornøyelser? Kalmar er en av Sør-Sveriges mest sprudlende byer, og byr på massevis av artig historikk.

Sporty friluftsliv i nærheten av sentrum

Kalmar har rundt 50.000 innbyggere, og sentrumsgatene er fulle av koselige kafeer, kunstgallerier og spesialforretninger. Byen er ekspert å arrangere konserter, utstillinger og andre kulturarrangementer, og byr på yrende liv året rundt.

Ferierer du her, ligger attraksjonene Møbelriket og Glasriket i kort avstand. De gir et fascinerende innblikk i Sveriges møbel- og glassindustri. Men Kalmar har et bredt utvalg av aktiviteter selv også; i spaser- og sykkelavstand finner du et tyvetalls herlige sandstrender, flotte parker og skoger med massevis av bær og sopp. Pluss det imponerende Kalmar Slott; et ekte eventyrslott som i sin tid fungerte som et fort som forsvarte grensen mot Danmark.

Historisk sightseeing i sentrumsgatene

Bykjernen i Kalmar vokste fram ved Kalmar Slott og Slottsfjorden, der havna var strategisk plassert. Da danskene angrep Kalmar i 1611 ble byen ødelagt, og i 1640 ble sentrum flyttet til der det er nå. Store deler av arkitekturen fra 1600- og 1700-tallet er bevart, og i dag er flere butikker, restauranter og barer plassert i de eldste bygningene. Spaserer du gjennom Kalmar fins det historiske minnesmerker på hvert gatehjørne. Og det er spesielt to årstall du skal merke deg: År 1397 da Kalmarunionen ble undertegnet mellom Sverige, Danmark og Norge. Og år 1520, da selveste Gustav Vasa steg i land i Kalmar. År 1523 ble han kronet til Sveriges konge.