De bilfrie øyene Nord-Koster og Syd-Koster nås lett med ferje fra Strømstad. Fantastisk natur, museum, kafeer, strender og aktiviteter er bare noe av det Sveriges første marine nasjonalpark byr på!

Herlige friluftsaktiviteter til lands og til vanns

Nasjonalparken åpnet i 2009 og rommer over 6000 forskjellige arter sjødyr og vekster pluss Sveriges eneste korallrev. Noen steder er havet 250 meter dypt, og fordi fjorden er dyp, kald og saltinnholdet høyt, holder skalldyrene her topp kvalitet. Ute etter hummersafari, fisketurer og selsafari? I parken fins det et bredt tilbud av aktiviteter både til lands og til vanns. 

Syd-Koster

I gjestehavnen Västra bryggan kan du leie sykkel. Og det er bra – øya er full av kunsthåndverkere, atelierer og badestrender som venter på å bli oppdaget. Flatt terreng og korte avstander gjør at barnefamilier tilbakelegger hele øya i løpet av en dag. Utsiktspunktet Valfjäll, øyas kirke og Kosters Trädgårdar ved Långegärde er fine stoppesteder. I sistnevnte får grønne fingre inspirasjon, og økologisk slow food nytes i det fri. Her arrangeres også Koster Festivalen på sommeren. Ute etter en lokal delikatesse? På Kosters Røkeri på Västra bryggan får du røkte ishavsreker!

Nord-Koster

Nord-Koster er bare 4 km2 stor, Øya oppleves best til fots, og et smart nettverk av stier bringer deg til skjønne strender, blankskurte svaberg, skogsområder og spisesteder nede ved havna. Ta turen opp til fyrtårnene på Högen som er i bruk igjen etter å ha vært slukket i 110 år. Der venter super utsikt over begge øyer!

Les mer om Vest-Sverige her