Opplev sjarm, inspirasjon og avveksling i Malmö – porten til Skåne og resten av Sverige. Byen spiller en viktig rolle i den voksende Øresundsregionen, hvor integrasjon er blitt enklere i kraft av Øresundsbroen. Men på tross av veksten er Malmø fortsatt en liten, vennlig og imøtekommende by.

Malmø har et rikt utvalg av kulturattraksjoner for både barn og voksne. Byen har et stort utvalg av kvalitetsrestauranter, sjarmerende etniske spisesteder og hyggelige kafeer. Og man skal heller ikke glemme at Malmø er en meget flott handelsby med et rikt utvalg av butikker, ikke minst hvis du liker svenske designervarer og det nyeste nye fra de ledende svenske merkevarene innen mote og et bredt utvalg for barn.

Malmø jobber målrettet for å bli en fullkommen bærekraftig by, og er faktisk ledende i verden på dette særdeles viktige området. Dere kan bli med på bærekraftige rundvisninger.

Malmø har mange spennende opplevelser og severdigheter for barn og deres familier. Ved Ribersborgstranden kan dere blant annet besøke det marine kunnskapssenteret SEA-U, og bli med en marinebiolog ut i vannet, snorkle eller fiske med nett. Litt lengre bort, i skyggen av Turning Torso, ligger Stapelbäddsparken, som er Europas største skateboardpark. Prøv selv, eller se hva de andre kan. Like ved siden av ligger Nordens første Boulderpark, hvor dere kan prøve klatring. Og når vi først nevner Turning Torso – mest sannsynlig ser du bygningen nesten uansett hvor du er i Malmø. Den flotte bygningen er Sveriges høyeste og mest spektakulære leilighetsbygg (1900 meter høy, fordelt over 54 etasjer). En svingete og vridd opplevelse skapt av arkitekten Santiago Calatrava som har gitt byen et helt nytt besøksmål. I løpet av et par uker om sommeren åpnes bygget for turister og besøkende. Da kan man ta turen til toppen og få den beste utsikten over Öresund.

Man bør ikke glemme Folkets Park, som har et rikt aktivitetstilbud. Blant mye annet finnes en liten plaskesjø, mini-bondegård, minigolf, stor lekeplass og barnescene. Hvis dere tør, kan dere også prøve å klappe en slange på Reptilsenteret.

I august hvert år arrangeres Malmøfestivalen, en hel uke med fest og musikk på gater og torg. Konserter, matopplevelser, dans, konkurranser og spennende teaterforestillinger er noe av det du kan oppleve. Og det beste av alt; all underholdning er gratis!

På Möllevångstorgets åpne og livlige marked bør du komme sulten. På kveldene er Möllan, som torget kalles, en av de mest tettpakkede kro-og spisestedspakkede møteplassene i Malmø. For de som er sultne finnes et stort tilbud av restauranter som lokker med dufter og smaker fra alle verdens kjøkken.

Les mer om Malmø på VisitSkane her