Öland har flere soltimer og mindre nedbør enn resten av Sverige. Hvordan du kommer deg dit? Den er flott forbundet med fastlandet via en bro som går fra byen Kalmar!

Tre på topp for barnefamilier

Öland i Sør-Sverige er Kalmarsund mot vest og Østersjøen mot øst. Ute etter slaraffenliv og flotte sandstrender? Böda Sand og Köpingsvik er populære blant barnefamilier. Severdighetene er heller aldri langt unna: For de aktive venter Ölands Dyre- og Fornøyelsespark, Lastebilslandet og Station Linné. Førstnevnte rommer alt fra karuseller og apekatter til tiger og løver. I Lastebilslandet får ungene kjøre nettopp lastebil gjennom en miniatyrby. Station Linné? De har friluftsguidinger og naturskole for barn – læring gjennom lek er stikkord!

Sommerfuglmuseum og humlesafari

Øya er 135 km lang og rommer hele 75 naturreservat. Sør-Öland står på UNESCOs liste over Verdensarv, og det historiske miljøet er unikt. Få med deg severdigheter som Sommerfuglmuseet med 800 arter, og det økologiske senteret på Skogsby som arrangerer humlesafari for barn. Og vil du spille golf, så ta en runde på Ekerum GK og Halltorp GK.

Ridderskole på Borgholms slott

Ölands flate terreng inviterer til sykling og vandring. Den svenske kongefamiliens sommerslott Solliden, Eketorps Fornborg og Ölands Museum Himmelsberga er midt i blinken for voksne. Magiske Borgholms slott har verksted og ridderskole for barn! Men husk å legg inn stopp underveis for å titte på øyas naturlige severdigheter; vindmøllene er et syn, de mange fyrtårnene likeså. De to mest kjente er Långe Jan i sør og Långe Erik i nord.