Byen Jönköping i Småland byr på massevis av det svenskene kaller for jordbærsteder. Varierte naturområder med skog og skjærgård, flotte fiskemuligheter og shopping er bare noe av det!

Finn gullet gjennom sightseeingturer

Det er lekende lett å bli godt kjent med Jönköping og byens historikk. Fra juni til august arrangeres gruveguiding i Tabergsgruven, og kulturvandringer går mellom Röttle By og Rasmus kvarn. Byens grønne lunger? Her kan du bli med på guideturer gjennom blomstrende parker og naturområder fra tidlig vår til høst. Shopping? Sentrum er kompakt og fylt med skjønne butikker i alle kategorier.

Ta en skjærgårdstur på Vättern

Jönköping er viden kjent for vakker natur, og best utsikt fås fjelltoppen Tabergs topp som er perfekt for pikniker og 343 meter høy. På klarværsdager har du sikt på 7 hele mil! Ved byens gjestehavn i sentrum myldrer det av koselige kafeer og spisesteder, og fersk fisk fra Vättern er naturligvis spesialiteten. Tips: Hopp om bord i båten M/S Nya Skjærgården, og bli kjent med sjøen Vättern. Jönköping har flere barnevennlige strender. Kaldt i vannet? Barna simpelthen elsker badelandet i Rosenlund!

Miks mellom shopping, golf og historikk

På det kjempestore varehuset A6 fins alt hva hjertet måtte begjære, men byen er også en drømmedestinasjon for golfere. Her finner du blant annet Jönköpings GK, Hooks Herrgård og sagnomsuste Sand GC. Og er du interessert i tekstilhistorie, så er en visitt til Huskvarna et must! Her fins den 300 år gamle Smedbyn hvor symaskin-eventyret til merket Husqvarna tok til.