39 mil fra Oslo og 22 mil fra Stockholm ligger Örebro, Sveriges sjuende største by med over 140 000 innbyggere. For mange er Örebro kjent for sin vakre, kulturminnesmerkede bykjerne med det staselige slottet midt i sentrum, men byen er også kjent for sine ulike arrangementer og gode shoppingmuligheter.

Gustavsvik med Lost City

Gustavsvik i Örebro er ett av Europas største badeanlegg. Her serveres sommeridyllen på sølvfat: Opplevelsesbadet Lost City er totalrenovert, og sommeren 2015 åpnes dørene inn til flunkende nye attraksjoner som en asiatisk jungel med fossefall, ekte regnskog og bølgemaskiner, jungelrestaurant og varme boblebad.

Lost City er supert for familier som vil boltre seg med aktiviteter til både lands og til vanns over flere dager. Nyhetene Jungle Escape, Treasure Hunter og River Run spiller på alle sanser, og er rammet inn av spennende ruiner, et kjempestort lekeland og en relax-avdeling for voksne. Ute etter overnatting? Gustavsvik har en 5-stjerners camping med delikate utleiehytter.

Örebro Slott – moderne og levende midtpunkt

Eventyrlige Örebro Slott med spir og tårn er over 700 år gammelt, og byr på guidede turer, konserter, spøkelsesvandringer og teaterforestillinger. Gjennom årenes løp har slottet huset både fanger og kongelige, og i det nordvestre tårnet får besøkende innblikk i den fascinerende historikken via en permanent utstilling.

Örebro – en av Sveriges største shoppingbyer

Sentrum av Örebro er kåret til Sveriges beste bykjerne. Med kino, nattklubber, bowling, kunstutstillinger i gatene, ypperlige restauranter og mange spesialforretninger treffer byen blink blant turister. Barnefamilier kan ta seg et hyggelig avbrekk i Lek- og buslandet, ett 7000 kvadratmeter stort lekeland med klatreborger, piratskip og massevis av andre attraksjoner. Og for de som vil shoppe virkelig stort, ligger Marieberg, et av Sveriges største kjøpesentrum med over 100 butikker og varehus som IKEA, XXL og Bauhaus, rett utenfor sentrum.

Gå til nettsiden visitorebro.com her

Gå til nettsiden gustavsvik.se her