Skjærgårdsbyen Västervik ligger i den nordøstre delen av Småland. Hva som bys? Et naturlandskap fylt med kontraster! Pluss arkitektur fra 1700-tallet og et bred palett av severdigheter.

Natur som inviterer til bevegelse

Västerviks skjærgård heter Tjust og har mer enn 5000 øyer. De nås lett med ferje fra juni til august, og mange av dem er geniale for sykling og vandring. Men du får en smak av den maritime atmosfæren fra land også: Byens tradisjon for båtbyggeri er flere hundre år gammel, og selv den dag i dag lages motorbåter og yachter for hånd. Bortsett fra det? Kajakk, fiske, klatring og vandring i området Risebo er bare et lite utvalg av sporty aktiviteter du kan more deg med! Ørnesafari, selsafari og rideturer? Du bys på det også!

Blomstrende shopping- og kunstnermiljø

I Västerviks sentrumsgater fins alt fra store kjedebutikker til spesialforretninger. Er du ute etter lokale, spiselige delikatesser, er det et must å stikke innom Smultronboda gårdsbutikk og røkeri der sau er spesialiteten! Er kultur målet, så besøk Aspagården som er et av Västerviks eldst bevarte gårdsmiljøer: Keramikk og tekstil er i fokus. Vil du heller oppleve staselig slottsmiljø, så kjør til Gränsö Slott som har et eget lysstøperi. Bygningen er fra tidlig 1900-tallet, og du får titte på støpingen på verkstedet.

Fantastisk bredde av arrangement

Västervik byr på et bredt utvalg av arrangement gjennom hele året. Visefestival, karneval, skjærgårdsfestival, matfestival og en egen sportsbil-dag er bare noe av det. Hva de har til felles? De fleste av dem arrangeres i vannkanten!