Vimmerby ligger nord i Småland. Hvis byen skal beskrives med ett ord, blir det lekeplass! Flust av friluftsaktiviteter og lekeparker toppes av småbysjarm. Og det faktum at det var nettopp her forfatterinnen Astrid Lindgren ble født!

Forfriskende familieaktiviteter

Naturlandskapet i Småland består av en miks mellom sletter, skog, fjelltopper og sjøer. Dermed er det duket til fest for sporty familier! Velg mellom å tråkke dressin på nedlagte jernbanespor, fiske, padling, sykling og vandring. Fart og spenning? Besøk Ädelfors Gullgruve der du firer deg 55 meter ned i en sjakt og deretter åler deg 300 meter gjennom en tunnel under bakken. Eller bli med på en 45 km guided mountainbiketur på lande- og skogsveier med stopp ved en koselig badeplass!

Mange møter med Lindgren

Astrid Lindgren arv kan oppleves på flere måter i Vimmerby. Også når det gjelder shopping: Vår, sommer og høst arrangerer byen store, historiske markeder akkurat der Emil i Lønneberga viste handelsmennene hvordan man skal håndtere kilne hester! Ellers i året byr sentrum på småbutikker og gallerier, og en Astrid Lindgren statue står på plassert på Stora torget. Lunsj? Dra til idylliske Bullerbygden mellom Vimmerby og Mariannelund. De tre små bondegårdene var forbildet til Astrid Lindgrens bøker med samme navn!

Et Sverige i miniatyr

Friluftsparken Nils Holgerssons Värld ligger rett nord for Vimmerby, og byr på et Sverige i miniatyr. Her kan ungene klatre, hoppe, leke, spille minigolf pluss mye, mye mer. Hvem eventyrskikkelsen Nils Holgersson var? Hovedpersonen i en verdenskjent barnebok skrevet av Nobelprisvinner Selma Lagerlöf.