Sverige har et rikt dyreliv på flere måter! Fra Swedish Lappland i nord til Skåne i sør kan du velge fritt mellom opplevelser i naturen, eller også sikte deg inn mot parker og akvarium!

Det naturligste i hele verden

Pakk kikkert og kamera og hold øyne og ører åpne! Med variert terreng og et 30-talls nasjonalparker, sier det seg selv at du står overfor magiske møter uansett hvor du ferierer i Sverige!

Vil du se elg og bever på nært hold, fins det guidede safarier og elgparker i både Lappland, Värmland, Västerbotten og Vest-Sverige. Selsafari arrangeres i Kosterhavet Nasjonalpark, og langs hele Bohuslänskysten tilbys skalldyrsafarier: Du blir med lokale fiskere på havet og drar opp reker, hummer, krabbe, kreps og østers. Skjærgården og fisket er magisk, men høydepunktet er nok på kvelden når du får servert din egen fangst på en koselig kro i havgapet!

Akvarium og dyreparker

Det er kort vei mellom Sveriges akvarium og dyreparker, og mange av dem jobber for å bevare truede arter. Lyst til å se hai og piraja? Eller er svenske fiskearter mest interessant? På museet Universeum i Gøteborg fins begge deler, mens Havets Hus i Lysekil fokuserer på livet i lokale farvann.

Vil du oppleve nordiske dyrearter, er Nordens Ark i Bohuslän genial. Skåne Dyrepark, Borås Zoo og Park Zoo i Eskilstuna har både nordiske og eksotiske arter. Og om du søker det spektakulære, er Orsa Grönklitt Europas største bjørnepark. Glem heller ikke øyene: Ølands Zoo og Fornøyelsespark har tropiske og truede dyrearter fra hele verden!