Jämtland og Härjedalen har alt fra dyreparker og elgparker, til sameleire og råkule bikeparks. For ikke å snakke om et fascinerende fjellterreng med topp vandrestier, fiskevann og padlemuligheter!

Bli kjent med samisk kultur i Njarka

Jämtland og Härjedalen bugner av småskalaprodusenter, og er det like mye fokus på mat som det er på kunst og kultur. Regionen ligger kun noen flotte kjøreveier nord for hovedstaden Stockholm, og en av de største attraksjonene er Njarka sameleir utenfor byen Åre. Mens guidene forteller hvordan samene lever, får barna mate reinsdyr, kaste lasso og prøve fiskelykken.

Østersund med mangfold for barnefamilier

Østersund har både handlegater og spisesteder med lokale spesialiteter på menyen. Barnefamilier setter gjerne kurs for det fascinerende friluftsmuseet Jamtli som gir livlig innblikk i samisk kultur og regionens historikk. Om opplevelser med dyr på ønskelisten, venter Frösö Zoo med nordiske og eksotiske dyrearter og Moose Garden med skogens konge.

Naturopplevelser i fritt fall

Jämtland og Härjedalen er ”it” for den aktive familien. I Storsjøen kan du dra opp gigantiske ørret, padle eller hva med å teste wakeboard eller SUP (stand-up-padling)-ferdighetene i surfebukten Östersund. I Funäsfjellene fins det over 30 varierte vandrestier, mens Åre Bike Park tilbyr råe sykkelopplevelser. Sykler og utstyr leies på stedet. Uredd? I Åre Zipline Park kaster du deg ut fra fjellet i tauline – med 8 alternativ finner både de med og uten høydeskrekk seg en favoritt. Vel fremme, altså vel nede i Åre igjen, befinner du deg faktisk i en av Sveriges mest sjarmerende fjellbyer!