Midt-Sverige, også kalt Svealand, er en av Sveriges tre landsdeler. Den rommer hovedstaden Stockholm, pluss familievennlige regioner som Mälardalen, Roslagen, Bergslagen, Dalarna og Värmland.

Hovedstaden Stockholm på øverste hylle

Med nesten 35.000 øyer, svaberg og skjær er det ikke rart at Stockholm regnes for å ha en av verdens vakreste skjærgårder. Det unike ved den er selvsagt tilgjengeligheten – ferjer bringer deg ut til øyperler som Grinda, Vaxholm, Sandhamn og Fjäderholmarna på et blunk. Har du tid, så sett av en dag eller to: Øyene rommer både restauranter, vertshus, hotell og områder du kan slå opp ditt eget telt på. Og hele sommeren gjennom bobler de små fiskesamfunnene av liv med fenomenale fiskerøkerier, destillerier, landhandlerier, pølsemakere og bakerier. Stockholms skjærgård har med andre ord alt som skal til for å gjøre ferien maksimalt eventyrlig og innholdsrik.

Vel tilbake på landjorda bugner selve byen Stockholm alt du kan drømme om av eksklusiv shopping, familieattraksjoner og måltidsopplevelser. Ute etter kule kafeer, innovativ gatemat, gastropub cuisine eller gourmet? Det fins på plass! Og attraksjoner som Djurgården, friluftsmuseet Skansen og fornøyelsesparken Grøna Lund ligger bare en kort trikketur, båttur eller bussreise fra Gamla Stan. Ønsker du en bit av Sverige servert på sølvfat, er Stockholm definitivt byen å feriere i.

Dyreparker ved Norrkøping og Mälardalen

Gårdsjø Elg Park ligger bare en time unna Stockholm, og er en opplevelse for både store og små. Elgene lever fritt i et gigantisk område med skog, enger og sjøer. Men de elsker altså å få besøk av turister – hvilket betyr at alt ligger til rette for å få tatt fantastiske nærbilder av skogens konge. Vil du heller besøke Nordens største dyrepark Kolmården? Den ligger 1,5 times biltur sør for hovedstaden – 3 mil nord for Norrkøping. Aktiviteter som delfinshow og safari krydret med dyr som tiger, bjørn, ulv og neshorn fremkaller selvsagt frydefulle gledesutbrudd blant både store og små!

Høydepunkter i regionene Dalarna og Värmland

I Dalarna er mountainbike en egen sportsgren, og både Säfsen, Idre Fjell og Sälen er geniale sykkeldestinasjoner. I Säfsen kan du sykle i fjellpark, fiske, ri og padle, litt roligere forhold fins på Treard Event i Bergslagen hvor du kan smi dine egne lysestaker som suvenir å ta med deg hjem.

Frister det med beversafari, kanopadling, sykkelferie eller late dager i skjærgården? Regionen Värmland bugner av morsomme aktiviteter for barnefamilier. Hvis du skulle bli lei av varmen, fins til og med en 1,3 km lang skitunell som byr på silkeføre midt på sommeren! Ikke for det; Vattenlandet Sunne er et eldorado for barnefamilier og ligger rett ved sjøen Fryken.