Norrland, eller også Nord-Sverige, er den nordligste landsdelen i Sverige. Det er her du blant annet finner det eventyrlige Swedish Lappland, Västerbotten, Jämtland og Härjedalen samt Dalahestens hjemsted Dalarna!

Unn deg selv en reise til Swedish Lappland

Nord-Sverige er helt unikt. Det er her du finner opplevelser som Ice Hotel, mektige nasjonalparker som Sarek og Abisko, Aurora Sky Station hvor du kan se nordlyset og byene Luleå og Kiruna. Pluss aktiviteter du ikke får oppleve noe annet sted på denne jord; som hundesledekjøring med samer, reinsdyrgjeting og laksefiske under midnattssolen. Husk å smake på samenes spesialiteter; suovas er lett saltet og røkt reinsdyrkjøtt servert med brød og rørte tyttebær. Og aller best smaker det naturligvis servert i en lappkåta – altså i et sametelt!

Eksotiske opplevelser i den svenske fjellheimen

Regionen Jämtland og Härjedalen er viden kjent for sine mange gårdsbutikker og restauranter med lokale spesialiteter på menyen, og fjellbyen Åre sørger for at dagene krydres med innhold som padling, vandring, downhillsykling og fiske. Området rundt nabobyen Östersund er utpekt som UNESCO City of Gastronomy, og friluftsmuseet Jamtli er største familieattraksjon.

I regionen Västerbotten venter sprudlende byer som Umeå og Skellefteå, pluss alt fra vitenskapssentrum og dyrehage, til lekeland og en vakker skjærgård. Og når det gjelder mat, er nok regionen aller mest kjent for Västerbottensosten – en av landets mest smakfulle suvenirer. Og apropos suvenirer: Du har vel hørt om Dalahesten? Dens hjem er i regionen Dalarna hvor alt kan skje! Velg og vrak mellom å gå på smed- og fiskekurs, eller la ungene prøve mountainbike, rafting og padling i Lindvallen, Idre Fjäll og Säfsen Resort. På vinteren er stedene ekte, svenske skiparadis – på sommeren er de den aktive familiens ultimate drøm.