Byen var nemlig det første stedet i Sverige hvor menn og kvinner offisielt fikk gå i vannet sammen. Byen ble av denne grunn en populær destinasjon for mannlige og kvinnelige turister fra eksempelvis København og Berlin, som gjerne ville bade sammen – noe som ellers var bortimot uhørt i hele datidens Europa.

Mölles berømmelse ble ikke minst utbredt takket være fotografen Peter Lundh, som foreviget badegjestene med sitt kamera. Motivene spredde seg raskt videre ut i verden som postkort, og overklassen strømmet til – blant annet kan det med sikkerhet sies at Keiser Wilhelm II av Tyskland har badet ved Mölle.

Den sjarmerende lille byen ligger ved foten av fjellet Kullaberg, og til tross for at det i dag ikke lenger er spesielt at menn og kvinner bader sammen på de omkringliggende strendene, er Mölle fortsatt verdt et besøk. Nyt et pust fra fortiden og innlosjer dere på et av de gamle og fine badehotellene som Hotel Kullaberg på havnen eller Grand Hotell litt oppe i fjellskråningen – badehoteller som vokste frem som et resultat av den økende turismen på begynnelsen av det 20. århundre.

Rikt aktivitetstilbud

Mölle er grunnet sin plassering på spissen av Kullaberg også en særdeles populær destinasjon for friluftsfolk. I høyden blir klippene utforsket på kloss hold av klatrere i seletøy og med talkum på sine prøvende fingre, mens andre i våtdrakter dykker ned i dypet. I området Kullaberg legges det opp en hel del guidet turer. Les mer om disse her

Men man kan også nøye seg med mer avslappende aktiviteter og nyte naturen på en rask gå- eller sykkeltur i det naturskjønne området. Husk for all del badetøyet, for på veien mot Kullen ligger flere hyggelige badestrender, hvor man enkelt kan får et par timer til å gå – både menn og kvinner, og ikke minst barn.