Om du kun skal besøke én svensk fjellby, må det bli Åre i Jämtland og Härjedalen. Magisk sjarmerende, vakker som få og full av spreke friluftsaktiviteter for hele familien.

Kort vei mellom utendørs familieattraksjoner

I Åre er det kort vei mellom attraksjonene. Selskapet Explore Åre glimter til med aktiviteter som SUP (Stand Up Paddleboard) på Åresjøen, hillcart, badstueflåter og guided historietur på elsykkel. I elgparken Millest Moose Farm får besøkende flott nærkontakt med skogens konge. Og vil man oppleve Åres natur fra hesteryggen, er Annagården Duved ideell; der får familien ri islandshester en hel dag. Njarka Sameleir på en tupp i Häggsjøen er også et must å stikke innom; reinsdyrene rusler fritt, og besøkende får innblikk i samisk kultur, livsstil og tradisjoner.

Sykkelsesong fra april til oktober

Åre er gull verdt for sine handlegater, barer, restauranter og flotte overnattingssteder. Men stedet er også et mekka når det gjelder Downhill sykling og mountainbike. Er du impulsiv? Åre Downhillpark er kåret til verdens 4 beste. Sykler fins til leie og nybegynnerkurs avholdes løpende. Sykkelsesongen varer fra 29. april til 2. oktober. Gå heller ikke glipp av Åre Zipline park – den er den eneste i sitt slag i Europa. To baner med 8 ulike strekninger gjør at alle finner en line som passer dem – uansett alder og forkunnskaper!

Rafting i nærheten av Åre sentrum

I Åre bugner det av vann og elvestryk, og aktøren JoPe Fors & Fjäll er en av dem som arrangerer fartsfylt rafting, kajakkpadling i fosser, klatring og grottevandring. Aktøren Eventyrlig i Åre byr også på et bredt utvalg av aktiviteter for både store og små; vanneventyr i fossefall, rafting for familier, padlekurs og grottevandring gir unger med høyt energinivå noe å bryne seg på. Ikke for det – er familien ute etter en ekstra søt opplevelse, er Åre Chokladfabrik suveren. Besøkende inviteres inn til smaksprøver!