Lille Åstol med store matopplevelser

Øya Åstol ligger midt mellom Tjørn og Marstrand. Det er en liten øy, og det første man når øya dukker opp er svabergene og de små, hvite husene som nesten alle er vendt mot øst-vest på grunn av vinden. Her er det sol og bad, yrende liv i gjestehavnen og deilig fisk og skalldyr og musikk på restauranten Åstols Rökeri som gjelder. Men stikk gjerne museet Gröna Boden – det gir innblikk i Åstols historikk som fiskesamfunn!

Nakenbad? Reis til Käringön!

På Käringön velger du fra øverste hylle mellom supre badeklipper, strender og atskilte nakenstrender for damer og herrer. Dette er en av Bohusläns best bevarte øyer; arkitekturen består av 200 småhus og skjeve rorbuer. De første fiskerne slo seg ned på Käringön allerede på 1500-tallet, og sildefiske var hovednæring i nesten 300 år. I dag finner hotell, vandrerhjem, barer og restauranter ved gjestebrygga – et måltid på Petersons Krog er et must! Ikke egen båt? Ta ferje fra Hälleviksstrand!

Väderöarna – siste utpost før åpent hav

Naturreservatet Väderöarna består av 400 øyer, og det går ferje ut fra Fjällbacka mange ganger daglig. Øya Storö er et paradis for friluftsmennesker og et perfekt utgangspunkt for padling. Her er fins det fyrtårn, turstier og flotte bademuligheter, og på Väderöarnas Pensionat serveres topp fisk- og skalldyrmåltider. Lyst på et stampebad i havgapet? Det har de også!

Les mer om Vest-Sverige her