Riket av glass, som strekker seg fra Växjö i vest til Nybro i øst, og fra Emmaboda i sør til Kosta i nord, rommer mer enn 13 glassverk – med Kosta Boda og Orrefors som de største og mest berømte – og en lang rekke mindre glassverk, som hvert år lokker mer enn én million besøkende.

I Glasriket er det kun fantasien som setter grenser. Her kan hele familien utfolde seg kreativt i de flotte smålandske omgivelser. Det er en magisk følelse å stå i de varme verkstedene og se glassblåserne formgi den glødende glassmassen. Og etterpå kan hele familien selv få lov til å se om de mestrer glassblåserkunsten.

Kosta Glassverk – et stykke svensk kulturhistorie

Sveriges eldste glassverk ligget midt i Glasriket. Her har ovnene på Kosta Glassverk vært i bruk siden 1742. Man har muligheten til å oppleve guidede turer gjennom verkstedene, hvor store svenske formgivere gjennom tidene har designet mengder av moderne klassikere i glass.

Besøk også den store utstillingshallen, hvor glassverkets produksjon og historie gjennom et kvart årtusen er tilgjengelig for beskuelse. Dersom man ønsker å ta med et glass hjem kan det være mange kroner å spare på Kosta Outlet.

Og når dagen er omme kan hele familien overnatte i Glasriket på alt fra det spennende Kosta Boda Art Hotell til bed & breakfast-steder og campingplasser. Etter en god natts søvn er det nemlig mye mer å oppleve i det svenske Glasriket