Borgen, som anses for å være en av Nordens best bevarte middelalderborger, ble bygget av den danske ridder og lensherren Jens Holgersen på 1500-tallet. Men til tross for de danske aner blir Glimmingehus i dag kaldt Sverige nasjonalborg.

Eventyr og lek

Glimmingehus inviterer til eventyr og en reise tilbake i tid, da det konservative kjønnsrollemønsteret bestemte kvinners rolle i samfunnet, og sågar tillot at mennene gikk med sverd og lanse. Det er masser av aktiviteter for hele familien, året rundt. Man kan selvfølgelig komme på alminnelige rundvisninger, eller hvis nervene tillater det, hvorfor ikke ta en spøkelsesvandring?

Middelalderen og ridderne er det gjennomgående temaet for alle aktivitetene på Glimmingehus, som spenner helt fra hekseskole til ridderturneringer, hvor ridderne viser deres ferdigheter, og sverd og lanse vises frem for de nysgjerrige barn – og deres foreldre. Barna kan også selv få lov til å skyte med pil og bue, eller hva med å prøve en rustning?

Glimmingehus er bygget for å holde uvedkommende ute og er derfor utstyrt med farlige dødsfeller som skytehull i dørene, fallgitter, og mye mer. Den er dessuten omgitt av en vollgrav. I dag er alle velkomne på borgen, som i sannhet er litt av et historisk vidunder. Helt sikkert enhver liten riddergutts eller ungpikes drøm å løpe rundt i.

Les mer på www.raa.se/upplev-kulturarvet/glimmingehus/ hvor årets program også kan finnes.

Her kan du også gå en tur med guide for å høre mer om slottets historie, eller du kan ta en tur innom gården å teste ut gamle arbeidsredskap. Blir du sulten finnes det en restaurant der du kan spise et måltid fra middelalderen for siden å ta en middagshvil i hagen. I juni arrangeres det populære familiearrangementet ”De 10.000 riddarnas dag”, der barna får teste å skyte pil og bue, prøve rustninger og mer.