Småland smykker seg med tusenvis av sjøer og en lang kystlinje mot Østersjøen. Kjent for øya Øland, og familieattraksjoner som Astrid Lindgrens Verden og High Chaparall. Pluss supre småbyer som Gränna og Visingö.

Landskap som et perfekt, svensk maleri

Med irrgrønne skoger, 5000 sjøer, en vakker skjærgård og knallrøde hytter er det smålandske landskapet som dratt ut av forfatter Lindgrens bøker. Ferie på barnas premisser? Dra til Astrid Lindgrens Verden der Pippi Langstrømpe og Emil i Lønneberget tar dem imot med åpne armer. Om målet er fart og spenning, hersker det Ville Vesten stemning i fornøyelsesparken High Chaparall.

Øya med flest soltimer i hele Sverige

Øland er forbundet til fastlandet med bro og har høyest antall soltimer i landet. Med 75 naturreservat og 30 mil kystlinje er den et funn for de som vil bade, sykle og vandre. Listen over attraksjoner er lang, men pass på å få med deg Ölands Dyre- og Fornøyelsespark og den svenske kongefamiliens sommerslott Solliden!

Kultur som smaker ekstra søtt

Visse ting i Småland må man bare få med seg: Områdene Glasriket og Møbelriket gir fantastisk innblikk i svensk kunstglass og møbeldesign. I Gränna florerer det av polkagrisfabrikker, knekkebrødfabrikk, sykkelstier og skjønne spesialforretninger, mens Visingö byr på Visingborgs Slottsruin fra år 1560. Småland har lange mattradisjoner og massevis av gårdsbutikker. Hvis du på noe tidspunkt vil bytte ut de søte polkagrisene med mat, så gå for signaturrettene Krösamos, Ostkaka og Vätternrøye. Eller selveste juvelen i kronen – den lettrøkte, grove pølsen Isterband.