Ute etter spenstige, smakfulle og kule ferieminner? Som er 100 % svenske? Jakten på ikonisk mat, merker og design bringer deg et stort skritt nærmere den svenske folkesjelen!

Kunsten å shoppe svenskt i Sverige

Ute etter spenstige, smakfulle og kule ferieminner? Som er 100 % svenske? Jakten på ikonisk mat, merker og design bringer deg et stort skritt nærmere den svenske folkesjelen!

Den nye vinen har inntatt catwalken

Svenskene er fantastisk trend- og motebevisste. Unge, svenske up and coming designere regnes som den nye vinen i klesverdenen, og har fått solid fotfeste internasjonalt. Merker som Akne, Filippa K, J. Lindberg, Nudie Jeans, Cheap Monday, WE, WeSC og Weekday er svensk design på sitt beste og fås over hele landet. Tips: I Sjuhärad fins et 40-talls fabrikkutsalg med ekstremt lave priser på både klær, interiør og sportsutstyr.

Glasskunst, møbler, stoff og porselen

For et innblikk i svensk kunstglass og møbeldesign, reis til Glasriket og Møbelriket i Småland der IKEA ble født. Besøk glassverkene og glasstudioene, blås dine egne glass og overnatt på glasshotellet Kosta Boda Art Hotel. Med fabrikkutsalg og museum er også Rörstrand Porslinsfabrik i Lidköping verdt en tur – Nobelserviset kommer herfra! Og du? Klässbol Linnesveveri i Värmland står for serviettene til samme middag.

Unike suvenirer langs landeveien

Hver region, og mange byer også, har egne spesialiteter innen mat og design. Kjøp en Dalahest i Dalarna, Västerbottensost i Västerbotten og et glass sild når du ferierer på vestkysten! I Nord-Sverige venter reinsdyrpølser, samisk kunsthåndverk og Kalix Løjrom. Men ikke glem å stoppe ved ”Loppis”-skiltene som står langs veiene: Regionen Skåne er et paradis for antikvitetsjegere, men du gjør kupp på svensk kunsthåndverk, design og bruksgjenstander på auksjoner og loppemarkeder over det ganske land.