Regionen Skåne ligger på sydspissen av Sverige, og det er her våren, varmen, sommeren og ferielykken ankommer landet aller først!

Landskap som inviterer til fest og sport

Skåne har over 70 golfbaner og nesten 300 slott og herregårder med staselige parker. Regionen kalles Sveriges matfat for sine knallgode signaturretter, dyktige restauratører, flere hundre gårdsbutikker og et spenstig mangfold i jordbruket. Å bli kjent med landskapet er lett; det flate terrenget åpner for sykling, dressintråkking og late dager på kilometervis med fristende, kritthvite strender.

Sprudlende kultur med attraksjoner rundt hver sving

Universitetsbyen Lund, tennismetropolen Båstad og detektiv Wallanders hjemby Ystad står på listen over byer som må oppleves. De byr på fabelaktig shopping, glitrende museum og en imponerende palett av mat, kultur og antikviteter. Men høyest ranker Malmø. Byen har veiforbindelse med København via den 8 kilometer lange Öresundsbroen kjent fra krimserien Broen. De som ikke testkjører eventyret selv, kan se broen og sundet fra Västra Hamnen. Bydelen rommer også ikonet The Turning Torso – pluss sandstranden Ribersborg. Kjent som Malmös egen Copacabana!

Fra kyst til kyst på 1,5 time

Skåne er perfekt for bilferier; på 1,5 time krysses regionen lett! Reis til Tosselilla Sommarland i Österlen, Skåne Dyrepark og middelalderborgen i Glimmingehus. Eller fiskesamfunn som Molle og Arild, og badebyene Torekov og Båstad. Skåne har alt – for alle. Ordtaket som best beskriver hvor spesiell regionen er, sier at Skåne er svensk. Og litt dansk. Men først og fremst er den skånsk!