Regionen Skåne er Sveriges svar på Toscana; bølgende, frodig jordbrukslandskap, golfbaner i verdensklasse, 300 vakre slott og herregårder, herlige strender og sjarmerende småbyer er hva du bys på – pluss et varmende klima året rundt!

Om du kommer kjørende over Øresundsbroen fra København, lander du midt i hjertet av regionen Skåne: Nemlig storbyen Malmø. Malmø byr på strålende shopping, topp restauranter, parker, museum og til og med stranden Ribersborg midt i sentrum. Regionen Skåne er Sveriges svar på Toscana; bølgende, frodig jordbrukslandskap, golfbaner i verdensklasse, 300 vakre slott og herregårder, herlige strender og sjarmerende småbyer er hva du bys på – pluss et varmende klima året rundt.

Velg mellom kyst, storby og innland

Litt nord for Skåne ligger Småland, Halland og Blekinge. Førstnevnte kjent for Astrid Lindgrens Verden, High Chaparall, dype skoger og tusenvis av sjøer; Halland og Blekinge for sine fantastiske strender. Deretter er det strake veien mot Vest-Sverige med storbyen Gøteborg, den magiske Bohuslänskysten, Dalslands dype skoger og Västra Götalands berømte fabrikkutsalg med design og porselen. Vest-Sverige er fantastisk variert og innholdsrik. Gå for fornøyelsesparken Liseberg eller science senteret Universum i Gøteborg, Sveriges første marine nasjonalpark på Kosterøyene, dra på elgsafari i Dalsland eller oppsøk platåfjellene Halle Hunneberg. Sør-Sverige sett under ett har uendelig med muligheter når det gjelder friluftsaktiviteter som padling, sykling, fiske og bad – og det i ett av verdens vakreste naturlandskap.