En kontrollert smak av villmark

Sverige har tusenvis av mil med oppmerkede turstier. Pluss et 30-talls nasjonalparker fra nord til sør. Ser du hvor vi vil hen? Slå to fluer i en smekk; parkene tilbyr ofte både guidede turer og aktiviteter som sykling, ridning og klatring. Dårlig til å lese kart, men eventyrlysten? I Kosterhavet Nasjonalpark i Bohuslän kan ingenting gå galt. Du krysser øya lett på supre sykkelstier i løpet av en time!

Bli kjent med naturen i eget tempo

Vil du komme tett på Sveriges naturlandskap, er sykling og dressintråkking på nedlagte jernbanespor ideelt. Sus fremover på småveiene mellom Bohusläns idylliske skjærgårdssamfunn, sveip innom sjarmerende småbyer i innlandet og fyll på med proviant fra knallblå fiskevann og gårdsbutikker underveis. Fra vår til høst er Åre, Säfsen, Idre Fjell og Sälen eldoradoer for sykkelentusiaster, og i Åre Zipline Park kan du kaste deg ut fra fjellet i tauline. Ute etter maks hvilepuls? Bondegårdsferier og arrangerte rideturer tilbys over det ganske land!

Mektig nettverk – over 400 turstier

Hørt om den legendariske stien Kungsleden som går gjennom Europas siste villmark i Lappland? Den starter i Abisko Nasjonalpark. Eller stiene i regionene Blekinge, Skåne og Halland i Sør-Sverige? Eller alle de som fins på øya Gotland i Østersjøen som nås lett med ferje og fly? Flesteparten av Sveriges nesten 400 turstier er tydelig oppmerket. Og ikke bare det – de er smykket med over 350 koselige vandrerhjem, fjellstasjoner og hytter. Følger du Sveriges stier venter med andre ord fantastiske friluftsopplevelser – og magiske overnattingseventyr!