Sveriges glitrende hovedstad Stockholm hviler på 14 øyer. Nesten uansett hvor i sentrum du befinner deg, er det vann i sikte. Men vil du ha maks sommerfølelse, hopper du på en av ferjene og opplever øyer, hytter og den magiske skjærgårdsidyllen på nært hold!

Spreke friluftsaktiviteter til vanns og til lands

Stockholm er omringet av Mälaren, og selve skjærgården består av 30.000 øyer, holmer og skjær som strekker seg helt ut til Østersjøen. Dermed er det duket til fest for alle som elsker padling, sol og bad, dykking, fiske, sykling og oppdagelsesjakt i skog og mark. Et knippe av de mest populære øyene heter Sandhamn, Vaxholm, Grinda, Värmdö og Fjäderholmarna. Sistnevnte ligger nærmest byen, og ferjebilletter og sightseeingcruise fås kjøpt på Cinderella og Waxholmsbolaget.

Pur natur eller ren luksus

Stockholm skjærgård er ypperlig for eventyrlystne som vil øyhoppe etter hjertet, og Långviksskärsturen og Ältaån elskes av padlere. Slå opp telt for natten på en øde perle, eller gå for sofistikerte luksushoteller, herberger og campingplasser på de større øyene. Der fins det også gourmetrestauranter med fisk og skalldyr fra lokale farvann på menyen. Vil du bo i et av fiskesamfunnene over tid? Vit at mange av de 50.000 hyttene og praktvillaene ikke bare er et syn for øyet – men også heldigvis til leie!

Øyhopping og storbyshopping på en og samme dag

Ferjene ut til skjærgården går så å si rett fra hovedstadens shoppingsstrøk der du finner alt du trenger til årets badeferie. Sett kurs for Drottninggatan med spesialbutikker og store kjedebutikker, eller Designtorget på Sergels Torg. Varehusene NK, PUB og Åhléns har absolutt alt, mens Södermalm byr på trendy forretninger innen mote, design, interiør, vintage og antikviteter. Ute etter svensk design? Kvartalene rundt eksklusive Bibliotekstaden på Östermalm innfrir enhver drøm!