Sverige er fylt med dyreparker, fornøyelsesparker og familiemuseum fra Swedish Lappland nord til Skåne i sør. Les videre, og merk av barnas favoritter på kartet!

Kystnært i Sør-Sverige

Om du kommer bilveien fra København over Øresundsbroen, har Malmø dyreparker, museum, friluftsaktiviteter og campingplasser som passer de minste perfekt. Følg de kritthvite strendene nordover, til fornøyelsesparkene Astrid Lindgrens Verden og High Chaparall i regionen Småland. Slik ender du i Vest-Sverige, metropolen Gøteborg og på Bohuslänskysten med friluftsaktiviteter til vanns og til lands fra tidlig vår til sen høst. Plukk med deg småbyer som Smøgen og Grebbestad, og øyer som Marstrand og Kosterhavet Nasjonalpark. Og pass på å nyte et måltid mens ungene bader; Bohuslän har skalldyr i verdensklasse!

Landlig idyll i Midt-Sverige

Landskapet Midt-Sverige byr på tusenvis av sjøer, strender, skoger og vakre skjærgårder rammet inn av koselige campingplasser. Värmlands kulturby Karlstad med omegn har et bredt aktivitetstilbud for store og små, mens Dalarna glimter til med dyreparker, lekeland og Falu Koppergruve – så fabelaktig fascinerende at den har kapret en plass på UNESCOs liste over verdensarv.

Spenstige naturopplevelser i Nord-Sverige

Nord-Sverige, med Jämtland og Härjedalen og landskapet Swedish Lappland på toppen, er minst like spennende på våren, sommeren og høsten, som vinteren. Hva med heftige sykkelturer, vandring og fjellklatring i Åre og Østersund? Eller sightseeing med samer gjennom Abisko Nasjonalpark? Bare fantasien setter grenser. Sjøene, fossene, skogene og dyrelivet i Nord-Sverige venter side om side med fornøyelsesparkene og museene. Pluss Sveriges nasjonalskatt midnattssolen selvsagt, som gjør det mulig å ha det gøy døgnet rundt!