Noen ganger er selve reisen målet – å dra på bilferie i Sverige er verdens letteste sak! Veiene er flotte, og du kan legge opp ruten etter byer, severdigheter og egne favorittema!

Naturlig rundtur

Svenske veier er utmerket for biler, bobiler og campingvogner. Og om naturopplevelser er målet, er Sverige definitivt stedet: Opplev regionen Skåne som lett krysses fra kyst til kyst på 1,5 time. Eller Bohuslän med fiskesamfunn, og innlandet med tusener av sjøer og skoger. Jo lenger nord, desto høyere fjell, renere bekker og klarere luft. I Swedish Lappland råder villmarken og midnattssolen. Så fascinerende at du neppe vil kjøre hjem igjen. Men du gjør det likevel – for å oppleve kontrastene i naturen en gang til!

La barna legge opp ruten

Det beste med bilferier, er friheten. Om sol og bad er tema, så kjør til Bohuslän. Eller dediker ferien til dyreparker, fornøyelsesparker og opplevelsessenter ved kyst og innland. Du kan dra på storbycamping i Gøteborg og Malmø, eller skjenke ungene en ferie med klatring og vandring i fjellbyen Åre. Om du har barn, drømmer og bil, har Sverige veiene til ferielykken!

Tematurer for voksne

Still deg spørsmålet om hva din drømmeferie består av! Er det måltidsopplevelser, antikvitetsjakt og kultur, eller kanskje synet av midnattssolen? Følg noen av Sveriges gastronomiske veikart, som eksempelvis ”Smaka på Skåne” og ”Vestsvensk Mersmak”, til regionenes beste spisesteder. Gå for kunst, og kjør til Carls Larsson og Anders Zorns hjem i Värmland. Eller ta en slottsferie i Skåne, som har hele 300 prakteksemplarer!

Uansett hvilken vei du velger, så stopp ved ”Loppis”-skiltene underveis: Sveriges bondegårder bugner av snodige skatter og antikviteter!