Sveriges farligste turterreng

Om du vil vandre og klatre i mektig natur, er Swedish Lapplands 4 nasjonalparker Sarek, Padjelanta, Stora Sjöfallet og Muddus drømmedestinasjoner. Opplev elg, gaupe, jerv og fjellrev mens du forserer tundra, buldrende fosser, fjell, isbreer og raviner. Ufarlig? Absolutt ikke! Her trives erfarne klatrere og eventyrere best.

Heftige vannsportsaktiviteter

Mens regionen Västerbotten har Vindelelven og Dalarna har Idre Fjell, skilter Värmland med Klarälven som renner tvers gjennom Karlstad. Alle geniale for padling og rafting. Om du heller vil surfe og kite, byr Øresund ved Malmø byr på heftige bølger og vindforhold. Både Bohuslänskysten og innlandet med skjærgårder, sjøer og kanaler byr på spenstige utfordringer for padleentusiaster.

Skitt fiske!

Kyst, sjøene og vassdragene i Sverige rommer hele 37 fiskeslag! Lei en kajakk og legg ut på eventyr i Stockholm og Gøteborgs skjærgård. Ta turen til Klarälven og Dalälven i Midt-Sverige der gjedde og abbor spretter vilt. Eller oppsøk elvene under polarsirkelen i nord. Der er naturforholdene og strykene så tøffe at du trenger guide i tillegg til agn!

Sykling som sport

Sverige har flust av råe sykkelstier. Klarälvsbanan på 210 km og stiene langs Göta Kanal mellom Gøteborg og Stockholm ligger i lavlandet. Med høyt tempo inviterer veiene i Bohuslän og Dalsland på høy puls. Men hvorfor ikke reise nordover, til fjellene? Åre Bike Parks mountainbikeløyper byr på den ultimate utfordringen – verdenskjente Björkliden i Swedish Lappland likeså.