Ute etter fabelaktige storbyopplevelser? Malmø, Gøteborg, Stockholm og Umeå byr på en bred palett av topp restauranter, artige familieattraksjoner og supre friluftsaktiviteter. Nedenfor hjelper vi deg i jakten på feriegullet!

Malmø – fascinerende smeltedigel i sør

Kommer du kjørende over Øresundsbroen fra København, ligger Malmø for dine føtter. Byen er viden kjent for et bredt utvalg av internasjonale restauranter, koselige shoppinggater og torg pluss et glitrende utvalg av svensk design og amtikvitetsforretninger. Spesielle attraksjoner? Besøk Malmö Konstmuseum, landemerket The Turning Torso, badestranden Ribersborg i sentrum og Skåne Dyrepark rett utenfor. Husk å gå en tur gjennom de eldste bydelene med kanaler og innom parken Drottning Silvias Rosenträdgård – der arrangeres det friluftsteater og konserter på sommeren!

Gøteborg – byen der vi alle føler oss som hjemme

Gøteborg har massevis av topp familieattraksjoner; fornøyelsesparken Liseberg, Universeum, Maritiman, Sjøfartsmuseet Akvariet, Göteborgs Naturhistoriska Museum og Aeroseum er bare et lite utvalg. Shopping og sightseeing kombineres elegant i byens eldste strøk Haga, der ungene vil glede seg stort over å få spise Sveriges største kanelsnurringser på kafeen Husaren.

Gøteborgerne selv elsker å være utendørs, og fra tidlig vår til sen høst tar de seg enkelt ut til øyene i skjærgården med ferjer – eller også slår seg ned i noen av parkene i sentrum for en romantisk piknik. Botaniska Trädgården og Trädgårdsforeningen er to av byens flotteste grønne lunger for voksne, mens Slottsskogen ved siden av Naturhistoriska Museum appellerer til barn.

Hovedstaden Stockholm uslåelig

Stockholm brer seg ut over 14 øyer i Mälaren, og det er så å si umulig å ikke bli imponert over hovedstadens praktfulle arkitektur, slott, rike kulturhistorikk, spesielle strøk og museer som til sammen tar med turister på en 700 år gammel tidsreise.

I Stockholm fins alt hva hjertet måtte begjære innen shopping, måltidsopplevelser og barnevennlige attraksjoner. Ting du absolutt skal få med deg er strøket Gamla Stan, Det Kongelige Slott, de eksklusive designforretningene på Østermalm og retrobutikkene på Sødermalm. Barnas soleklare favoritter er friluftsmuseet Skansen og øyhopping i den magiske skjærgården – førstnevnte et kulturelt høydepunkt, sistnevnte den komplette idyll.
Reis smart: Både Malmø, Gøteborg og Stockholm har City Cards som gir massevis av fordeler, gratis inngang på museum og frie reiser med offentlige transportmidler.

Umeå – Europas Kulturhovedstad 2014

Universitetsbyen Umeå ligger ved sjøen Bottenviken i Nord-Sverige, og har rundt 80.000 innbyggere. Attraksjoner verdt et ekstra stopp, er Västerbottens Museum, Umedalen Skulpturpark og det flunkende nye Bildmuseet.  I 2014 hold Umeå posisjonen Europas Kulturhovedstad. Her kan du med andre ord også fremdeles finne mange kulturaktiviteter og arrangement.