Vil du fylle ferien med glitrende innsjøer og aktiviteter som fiske, padling og badeliv? Da er Sverige med over 100 000 stykker definitivt landet å dra til! Mange av de små får du ofte ha helt for deg selv, mens de største, som Vänern, Vättern og Unden, byr deg opp til dans med båtliv og egne skjærgårder!

Småland – et av Sveriges mest sjørike landskap

Småland grenser til Skåne i sør, og foruten fabelaktige familieattraksjoner som Astrid Lindgrens Verden og High Chaparall, bugner regionen av muligheter for fiske, padling og badeliv. De største sjøene heter Bolmen, Helgasjön og Möckeln. Bolmen er Sveriges 10. største sjø, og naturlandskapet rundt er topp for både bærplukking, vandring og sykling.

Vänern i Midt-Sverige – landets største innsjø

Midt-Sverige kan vise til noen av Europas største innsjøer; Vänern (5490 km2) har nesten 20 000 øyer, Vättern (1898 km2) med avløp til Østersjøen via Roxen, og Hjälmaren (463 km2), som har avløp til Mälaren (1084 km2). Mälaren er knyttet til Østersjøen gjennom Stockholm-strømmene. Mulighetene for padling, fiske og bading er topp i alle tre! Og vil du kombinere friluftsliv med shopping, så vit at Vättern smykker seg med byen Jönköping.

Nord-Sveriges største innsjøer

Nord-Sverige og Swedish Lappland har massevis av flotte vassdrag og innsjøer, og de største sjøene er Torneträsk, Stora Lulevatten, Hornavan-Storavan, Storuman, Storsjön og Siljan. Torneträsk ligger i Abisko Nasjonalpark, der midnattssolen kan sees fra 27.mai til 18. juli. Dårlig til bens? I Abisko Nasjonalpark fins det stolheis på plass som bringer deg til topps på et blunk! Turen er vel verdt det; attraksjonen Torneträsk er Sveriges syvende største sjø, Sveriges nest dypeste og Skandinavias største fjellsjø. Den ligger i Kiruna, som ikke bare er Sveriges største kommune – men også landets nordligste!